Mikä käyttövoima autoon?

Bensiini, diesel, sähkö vai hybridi? Auton oston ollessa ajankohtaista tulee vastaan kysymys siitä, millä käyttövoimalla toimiva auto on omiin tarpeisiin kaikkein sopivin. Tässä artikkelissa käymme läpi autojen yleisimmät käyttövoimat ja mitä käyttövoiman valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Mikä käyttövoima autoon?

Mikä käyttövoima autoon? Katso mitä kannattaa ottaa huomioon käyttövoiman valinnassa!

Bensiini, diesel, sähkö vai hybridi? Auton oston ollessa ajankohtaista tulee vastaan kysymys siitä, millä käyttövoimalla toimiva auto on omiin tarpeisiin kaikkein sopivin. Yli 1 000 vaihtoauton valikoimastamme löydät autot jokaiseen makuun ja tarpeeseen! Ammattitaitoiset automyyjämme avustavat sinua mielellään juuri sinulle sopivan käyttövoiman valinnassa. Tule käymään paikan päälle tai ota meihin yhteyttä esimerkiksi verkkosivujemme chatissa.

Aloita kartoittamalla tarpeesi

Käyttövoiman valinta lähtee omien tarpeidesi kartoittamisesta, joista tärkeimmät kysymykset ovat kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään autoon sekä autoiluun ja paljonko ajokilometrejä sinulle kertyy. Lisäksi ajotuntuma voi olla hyvinkin erilainen polttomoottoriautossa kuin sähköautossa: sähkömoottorilla toimivissa ajoneuvoissa on tyypillistä nopea kiihtyvyys välittömän vääntömomentin ansiosta, jolloin kaikki teho on käytettävissä heti kaasua painettaessa.

Alle 10 000 € budjetilla vaihtoehtoinasi ovat perinteiset bensiini ja diesel autot. Jos hankintahinnan budjetti venyy yli 20 000 euron, valinnanvaraa riittää enemmän, jolloin kannattaa harkita esimerkiksi hybridiä tai täyssähköautoa ajomäärästäsi riippuen. Vaikka sähkö- ja hybridiautojen hankintahinta on tyypillisesti hieman korkeampi, niillä autoilu tulee edulliseksi etenkin pelkällä sähköllä ajettaessa! Täyssähköisiä sekä lataushybridejä voi ladata edullisesti myös huoltoasemilla ja kauppareissulla sekä niiden huoltokustannukset ovat tavallisesti alhaisemmat, koska sähköautoa ei tarvitse huoltaa samalla tavalla ja yhtä useasti kuin polttomoottoriautoja, jotka vaativat säännöllisiä huoltoja ja öljynvaihtoja.

Tutustu alla eri käyttövoimiin!

Mikä käyttövoima autoon?

Bensiini on varma valinta lyhyitä ajomatkoja varten

Bensiini on henkilöautojen yleisin käyttövoima. Käyttövoimana bensiini sopii sellaisille kuskeille, jotka ajavat pienellä tai keskikokoisella autolla alle 20 000 km vuodessa. Bensiini on dieseliä kannattavampi vaihtoehto varsinkin, jos lyhyitä ajomatkoja kertyy paljon. Ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon haluavien kannattaa tutustua myös erilaisiin hybridimalleihin, jotka ovat taloudellisempia ja vähäpäästöisempiä. 

Mikä käyttövoima autoon?

Diesel on paljon ajavan valinta

Uusien autojen rekisteröintitilastoja katsottaessa dieselautojen tulevaisuus ei näytä pitkällä tähtäimellä kovin valoisalta, mutta lähiaikoina dieselautot eivät ole katoamassa Suomen teiltä. Kertyykö sinulle yli 20 000 ajokilometriä vuodessa ja tarvitset isomman auton tai vedät autollasi usein peräkärryä tai venettä? Runsaasti kilometrejä ajaville pienikulutuksinen diesel voi edelleen olla paras valinta, sillä dieselauto tulee erillisestä verosta huolimatta bensiiniautoa edullisemmaksi paljon vuodessa ajaville. 

Mikä käyttövoima autoon?

Hybridi on valintasi kaupunkiajoon

Hybridiauto on laaja käsite: hybrideitä on polttomoottorin apuna toimivista kevythybrideistä moderneihin lataushybrideihin, jotka voivat kulkea pelkällä sähköllä jopa yli sata kilometriä. Hybridimalli kannattaakin valita oikein omien ajotarpeiden mukaan. Kevythybridillä ajelu ei eroa käytännössä mitenkään polttomoottoriautosta, mutta säästää polttoainetta kun sähkömoottori avustaa liikkeelle lähtöä. Ladattavat hybridit ovat lähinnä täyssähköautoa ja uudehkolla ladattavalla hybridillä ajat noin 50-70 kilometriä pelkällä sähköllä. Useimmille tämä riittää päivittäisiin ajoihin enemmän kuin hyvin. Mikäli ladattavan hybridin sähköinen toimintamatka loppuu, polttomoottorin avulla pääset perille!

Mikä käyttövoima autoon?

Täyssähköauto on ekologinen valinta

Paljon vuodessa ajavalle myös sähköauto voi olla hyvä vaihtoehto. Mikäli pystyt lataamaan sähköautoa kotonasi ja työpaikaltasi löytyy latauspiste, sähköautolla ajetut kilometrit ovat erittäin edullisia! Nykyään latauspaikkoja löytyy useimpien kauppojen ja huoltoasemien pihasta ja sähköautojen latausverkosto kasvaa Suomessa sekä maailmalla nopeaa vauhtia. Sähköautojen hinnat mielletään yleensä kalliiksi, mutta valikoiman alati kasvaessa sähköautojen hankintahinnatkin ovat alkaneet tulla alaspäin, vaikka ne ovat toistaiseksi vielä kalliimpia kun vertaa polttomoottoriautoihin. Sähköauto on erinomainen valinta varsinkin sellaisille autoilijoille, jotka haluavat pienentää henkilöautoilun päästöjään!

Tervetuloa kaupoille!

Autokaupoille mennessä kannattaa kuitenkin muistaa, että auto ja käyttövoima valitaan aina oman käytön perusteella. Ammattitaitoiset automyyjämme avustavat sinua mielellään juuri sinulle sopivan käyttövoiman valinnassa. Tule käymään paikan päälle tai ota meihin yhteyttä esimerkiksi verkkosivujemme chatissa – vaihtoautomyynti on linjoilla vuoden jokaisena päivänä klo 9-23!

Muut

|

28.3.2024

Parhaat vaihtoehdot perheautoksi

Muut

|

24.3.2023

Automekaanikko on monen alan osaaja