Parhaat vaihtoehdot perheautoksi

Perhekoon kasvaessa on usein myös hankittavien asioiden lista pitkä. Moni asia muuttuu ja niin usein myös autoilun tarpeet. Luotettava ja turvallinen menopeli luo turvallisuuden tunnetta ja mahdollistaa sujuvan arjen.

Millainen on hyvä perheauto?

Hyvä perheauto on erilainen eri perheissä. Perhekoko, pääasiallinen käyttötarkoitus, mahdolliset lemmikit ja esimerkiksi pysäköintimahdollisuudet rajaavat valikoimaa. Lähes 1 500 auton valikoimastamme löydät auton jokaiseen makuun ja tarpeeseen! Ammattitaitoiset automyyjämme avustavat sinua mielellään juuri sinulle ja perheellesi sopivan auton valinnassa. Tule käymään paikan päälle tai ota meihin yhteyttä esimerkiksi verkkosivujemme chatissa.

Aloita kartoittamalla tarpeesi

Lapsiperheellä auton valinta lähtee usein siitä, montako henkilöä autossa kulkee. Lasten turvaistuimet vievät yleensä tilaa ja niitä onkin hyvä sovittaa hankittavaan autoon. Turvaistuimen tai turvakaukalon kiinnittämisen mahdollistavien isofix-kiinnikkeiden olemassaolo autossa kannattaa erikseen tarkistaa sekä useamman turvaistuimen kohdalla isofix-kiinnikkeiden määrä. Aivan pienten lasten kanssa mukana kulkee usein myös vaunut tai rattaat, joten tavaratilan on hyvä olla riittävän suuri. Tavaroiden lastausta helpottaa jos tavaratila on tasainen eikä luukulla ole kynnystä. Mahdolliset mukana kulkevat lemmikit vaativat nekin oman turvallisen tilansa. Autoa ostaessa kannattaa myös aikuisen käydä kokeilemassa takapenkin jalkatilaa, sillä joskus on tarpeen siirtyä takapenkille.

Viisipaikkaisella autolla kulkee varsin mukavasti nelihenkinen tai pienempi perhe. Useamman lapsen perheessä joudutaan usein kääntymään seitsemänpaikkaisiin tai isompiin autoihin, jolloin valikoima on rajatumpi. Lasten harrastusvälineet vaativat myös oman tilansa, joten on hyvä miettiä auton hankintaa hieman pidemmälle tulevaisuuteen.

Tutustu eri korimalleihin

Farmarimallisissa autoissa on auton perään asti yhtenäisenä jatkuva tavaratila joka tuo enemmän tilaa. Tavarat on usein helppo lastata tilavampaan tavaratilaan. Lasten turvaistuimet kannattaa sovittaa takapenkille, jotta kuljettajalle jää riittävä tila ergonomiseen ajoasentoon. Farmareista löydät useampaa hintaluokkaa ja käyttövoimassakin on vara valita.

Maastoautoissa, SUVeissa ja kaupunkimaastureissa on vaihtoehtoja laajalti. Auton sisätilojen koko vaihtelee mallin mukaan, mutta valittavissa on luotettavia ja turvallisia ajokkeja vaativiinkin olosuhteisiin. Maastureissa on myös monia hybridi- tai sähkömalleja, joten valikoimassa on mistä valita.

Sedaneiksi kutsutaan niin sanotusti tavallisia henkilöautoja, joissa on porrasperä. Auton takaluukku ei siis ole yhtenäinen takaikkunan kanssa vaan niiden yhtymäkohtaan on asetettu saranat. Sedan on hyvä valinta, jos mukana ei usein kulje paljonkaan tavaraa tai vaikkapa vaunuja ei ole tarpeen kuljettaa mukana. Takaluukku itsessään voi olla hyvinkin tilava, mutta tavaroiden lastaaminen saattaa olla hieman työlästä.

Tila-autoissa matkustajapaikkojen määrä vaihtelee. Tilaa löytyy jopa yhdeksälle matkustajalle, useimmiten seitsemälle. Tila-autoissa on usein myös erityisen paljon tavaratilaa, joten ne ovat oiva valinta lapsiperheelle.

Farmari sopii perheelle, joka liikkuu paljon

Farmarin takaluukussa on helppo kuljettaa isojakin tavaramääriä. Metallisella koiraverkolla tavaratilan ja matkustamon tilaa voidaan rajata, jottei tavaroiden päälle lentämistä tarvitse pelätä onnettomuudessakaan.

Maasturi sopii vaativiinkin olosuhteisiin

Maasturilla ajat turvallisesti vaativissakin olosuhteissa. Tavaratilaa on yleensä enemmän kuin sedanissa ja lapsia voi olla helpompi kiinnittää turvaistuimiinsa hieman korkeampaan autoon.

Porrasperä on myös hyvä valinta

Porrasperä eli sedan on usein kustannustehokas valinta perheeseen. Mikäli mukana ei aina kulje suuria määriä tavaraa, sopii porrasperä loistavasti lapsiperheen arkiajoon.

Tila-autolla liikkuu suurempikin perhe

Porrasperä eli sedan on usein kustannustehokas valinta perheeseen. Mikäli mukana ei aina kulje suuria määriä tavaraa, sopii porrasperä loistavasti lapsiperheen arkiajoon.

Tervetuloa kaupoille!

Autokaupoille mennessä kannattaa kuitenkin muistaa, että auto valitaan aina oman käytön ja mieltymysten perusteella. Ammattitaitoiset automyyjämme avustavat sinua mielellään juuri sinulle sopivan automallin valinnassa. Tule käymään paikan päälle tai ota meihin yhteyttä esimerkiksi verkkosivujemme chatissa – vaihtoautomyynti on linjoilla vuoden jokaisena päivänä klo 9-23!

Mikä käyttövoima autoon?

Muut

|

28.2.2024

Mikä käyttövoima autoon?

Muut

|

24.3.2023

Automekaanikko on monen alan osaaja