Työharjoittelijasta mekaanikoksi LänsiAutolla

Työharjoittelijasta mekaanikoksi LänsiAutolla

LänsiAuton Hyvinkään huoltopisteellä, nuori ja lupaava mekaanikko Tuomas Portti on löytänyt paikkansa. Hänen matkansa LänsiAutossa alkoi kesäkuussa 2023 työharjoittelusta, josta on muotoutunut oppisopimuksen kautta pysyvä työpaikka.

Tuomas Portti kertoo harjoittelukokemuksensa olleen juuri sitä mitä hän odotti. “Pääsin tekemään enemmän kuin koululla, jossa aika alkoi käydä hieman tylsäksi. Aluksi toki tuntui, että olen vähän harjoittelija eivätkä työtehtäväni olleet tietenkään sieltä kaikkein vaativimmasta päästä, mutta aika nopeasti pääsin mukaan vastuullisempiinkin hommiin”, hän kertoo. Portti oli LänsiAutolla aloittaessaan 17-vuotias intoa ja halua oppia täyttä oleva ajoneuvoalan perustutkinnon opiskelija Hyriasta, ja nyt vuotta myöhemmin sulautunut tärkeäksi osaksi työyhteisöä ja Hyvinkään toimipisteen tiimiä.

”Olin aika nuori aloittaessani, minkä ajattelin vaikuttavan aluksi, mutta todella nopeasti pääsin mukaan porukkaan ja sopeuduin tiimiin iästäni huolimatta.”

Harjoittelun aikana Portti sai sopivasti vastuuta ja haastetta, mikä auttoi häntä kehittymään ammatillisesti. Alussa työtehtävät sisälsivät paljon esimerkiksi eri merkkien perushuoltoja, kun taas jokusen kuukauden jälkeen myös vianmääritykset ja vastaavat perushuoltoja haastavammat työtehtävät tulivat tutuiksi ja osaksi jokapäiväistä työntekoa. LänsiAuton tuki ja työyhteisön apu ovat olleet merkittäviä Portin kehittymisessä. “On annettu paljon apua silloin kun sitä on tarvinnut. Kun tiedetään, etten ole vielä yhtä kokenut ammattilainen kuin vanhemmat konkarit on se huomioitu niin esihenkilön kuin työkavereidenkin suunnalta. Toisaalta niiden työtehtävien parissa on rauhassa saanut edetä itsenäisesti missä oma osaaminen on jo kohdallaan eikä apuja muilta juurikaan oikeastaan tarvitse”, hän kiittelee.

”Hallissa saa kyllä apua aina, jos tarvitsee, ja esihenkilö on myös ollut tärkeässä roolissa tukemassa ja kannustamassa ihan harjoittelun alusta asti.”

Harjoittelukokemus on vaikuttanut myös Portin urasuunnitelmiin ja tulevaisuuden tavoitteisiin autoalalla, ja tietenkin juuri LänsiAutossa. Hän kertoo olevansa kiinnostunut Mercedes-Benzin merkkihuolloista ja lähitulevaisuudessa onkin tarkoitus lähteä kouluttautumaan ja erikoistumaan kyseiseen merkkiin. Portti kertoo haluavansa jäädä juuri LänsiAutolle, jossa hän näkee mahdollisuuden edetä ja oppia lisää. ”Tulin tänne alun perin veljeni suosituksesta ja täällä on ollut kyllä juuri sellaista kuin ajattelin, tänne on ajatuksena jäädäkin ja onneksi siihen on tarjottu myös mahdollisuus”, Portti summaa.

Lopuksi, Portti antaa neuvoja muille nuorille, jotka harkitsevat harjoittelua vastaavassa autoalan yrityksessä. “Mene paikanpäälle ja näytä mitä osaat. Kysy rohkeasti ja ole valmis oppimaan. Pääsin itse alun perin LänsiAutolle, kun kävin kyselemässä töitä mutta juuri silloin ei ollut tarjolla. Myöhemmin kuitenkin Hyvinkään korjaamopäällikkö oli minuun yhteydessä, kun sopiva homma tuli eteen. Sen jälkeen sitten pyysin itse harjoittelupaikkaa, jonka sain ja täällä yhä ollaan!” hän kannustaa.

Ura LänsiAutolla

|

1.7.2024

Uudet haasteet LänsiAuton automyynnissä

Ura LänsiAutolla

|

23.3.2023

Automaalari toimii käsityöammatissa