Vinkit ympäristöystävällisempään autoiluun

Haluamme jakaa kanssasi muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja tien päällä ja samalla pitämään autosi kunnossa. Tiesitkö, että me LänsiAutossa kierrätämme mm. autosi öljyn ympäristöystävällisesti. Huolehdimme siitä, että käytetyt öljyt ja nesteet käsitellään vastuullisesti. ♻️

1. Säännöllinen huolto kulmakivenä ympäristöystävällisempään autoiluun

Säännöllinen huolto on avain ympäristöystävällisempään autoiluun. Huolellisesti ylläpidetty auto toimii tehokkaammin ja vähentää haitallisten päästöjen määrää. Esimerkiksi moottorin säännöllinen tarkastelu ja huolto voivat auttaa optimoimaan polttoainetaloutta ja vähentämään päästöjä. Auton säännöllinen huoltaminen ei ainoastaan pidennä auton käyttöikää, vaan samalla se myös edistää ympäristöystävällisyyttä, sillä uusien autojen valmistaminen aiheuttaa merkittävää ympäristökuormitusta.

2. Ilmansuodattimen vaihto ja moottorin suorituskyky

Yksi huollon keskeisistä osa-alueista on ilmansuodattimen tarkistaminen ja tarvittaessa vaihto. Puhtaan ilmansuodattimen ansiosta moottorin suorituskyky säilyy hyvänä, mikä pitää polttoaineen kulutuksen optimaalisena ja näin edistää vähäpäästöisyyttä.

3. Ilmastointilaitteen huolto ja suodattimen vaihto

Ilmastointilaitteen huolto varmistaa sen, että jäähdytysjärjestelmä toimii tehokkaasti. Kun ilmastointilaite toimii kunnolla, moottorin lämpötila pysyy hallinnassa, mikä voi vähentää tarvetta moottorin ylimääräiselle jäähdyttämiselle. Tämä puolestaan voi pienentää polttoaineenkulutusta ja siten vähentää myös haitallisia päästöjä.

Ilmastointihuoltoon sisältyy myös suodattimien puhdistus tai vaihto. Puhtaat suodattimet varmistavat, että ilmanvaihto tapahtuu tehokkaasti ja puhtaasti. Tämä on tärkeää myös matkustusmukavuuden kannalta, sillä se ehkäisee bakteerien ja homeitiöiden muodostumista sekä vähentää mm. haitallisten hiukkasten pääsyä autoon.

4. Renkaiden kunto ja oikea ilmanpaine

Renkaat on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Renkaiden kulutuspinnan kunto ja oikea ilmanpaine vaikuttavat auton polttoainetalouteen. Liian matala ilmanpaine lisää vierintävastusta ja siten polttoaineen kulutusta. Lisäksi kuluneet renkaat eivät tarjoa riittävää pitoa, joka voi johtaa liikenteessä vaaratilanteisiin, esimerkiksi vesiliirtoon.

Meiltä löydät laadukkaat kesä- ja talvirenkaat ja tarvittaessa saat vaihdetut renkaasi kausisäilytykseen.

5. Ympäristöystävällisempien teknologioiden hyödyntäminen

Ympäristöystävällisemmät teknologiat, kuten hybridi- ja sähköautot tarjoavat vaihtoehdon perinteisille polttomoottoriautoille ja ovat tehokas tapa vähentää hiilijalanjälkeä. Näiden autojen pienemmät päästöt ja parempi polttoainetalous ovat merkittäviä tekijöitä ympäristön kannalta.

Tutustu hybridi- ja sähköauto valikoimaamme ja löydä sinulle, ympäristölle ja lompakollesi sopiva vaihtoehto.

Meiltä saat myös vuokrattua tai vaikka huollon ajaksi sijaisautoksi vähäpäästöisempiä hybridi- ja sähköautoja.

6. Vastuullinen polttoaineen käyttö ja ajotapa

Kuljettajan oma käyttäytyminen liikenteessä on avainasemassa. Vastuullinen polttoaineen käyttö ja taloudellinen ajotapa voivat vähentää merkittävästi polttoaineen kulutusta ja siten myös ympäristövaikutuksia. Rauhallinen ja tasainen ajotapa auttaa paitsi säästämään polttoainetta, mutta myös suojelemaan moottoria, renkaita, jousitusta. Vakionopeussäätimen käyttö on hyvä tapa ehkäistä kiihdytystä ja jarrutusta, mikä parantaa polttoainetehokkuutta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että auton huolto ja polttoainetalouden optimointi ovat olennaisia tekijöitä ympäristön kannalta kestävässä autoilussa. Säännöllinen huolto ja ympäristöystävällisemmät ajotavat voivat merkittävästi pienentää autoilun ympäristövaikutuksia ja auttaa meitä kaikkia tekemään osamme ympäristön suojelemiseksi.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Katso sinua lähimmän toimipisteen yhteystiedot ja ota yhteyttä! Autamme kaikissa huollon asioissa myös chatissä sekä WhatsAppissa arkisin klo 7-18.

Avainlippu

Täysin suomalainen

LänsiAutolle on myönnetty Suomalaisen Työn Liitto ry:n toimesta arvostettu Avainlippu-merkki. Avainlippu-merkki kertoo aidosta kotimaisesta palvelusta sekä työllistävyydestä Suomessa.

Pyydä yhteydenotto

"*" indicates required fields

Yhteydenottotapa*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kia Sportage

Uutiset ja tiedotteet

|

22.4.2024

LänsiAuto Espoo Suomenojan uusien autojen myynti muuttaa Espoon Hannuksenpeltoon maanantaina 29.4.2024

Uutiset ja tiedotteet

|

8.4.2024

Auto kevätkuntoon talven jäljiltä