Yleinen arvonlisäverokanta nousee syyskuussa

Hallitus esittää yleisen arvonlisäverokannan nostamista. Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin vireillä olevan arvonlisäverolain muutoksen tullessa voimaan. Muutoksen on arvioitu tulevan voimaan 1.9.2024. Uutta arvonlisäverokantaa tullaan soveltamaan sellaisiin tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 prosenttia. Tämä koskee myös autokauppaa.

Lisätietoa yleisen alv-prosentin muutoksesta löydät:

Valtioneuvoston sivuilta: Hallituksen esitys VM/2024/85

Verohallinnon sivuilta: Yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen

Arvonlisäverokannan nousun vaikutus autokauppaan

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin vireillä olevan arvonlisäverolain muutoksen tullessa voimaan. Jos ajoneuvon kauppahintaa maksetaan lakimuutoksen voimaantulon jälkeen, muuttuu ostajalta perittävä arvonlisävero ja autovero. Veronkorotus nostaa ajoneuvon kauppahintaa noin 1,21 prosentilla. Mahdollisesta kauppahinnan ennakkomaksusta on sovittava erikseen myyjän kanssa.

Arvonlisäverokannan nousun vaikutus auton huolto- ja korjaustöissä

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin vireillä olevan arvonlisäverolain muutoksen tullessa voimaan. Jos ajoneuvon huolto-/korjaustyö maksetaan lakimuutoksen voimaantulon jälkeen, peritään asiakkaalta uusi korkeampi arvonlisävero. Muutos koskee myös huoltoon/korjaamolle työn alle ennen lainmuutosta otettua ajoneuvoa, jonka huolto-/korjauslasku maksetaan 1.9.2024 tai sen jälkeen. Mahdollisesta huolto-/korjauslaskun ennakkomaksusta on sovittava erikseen huoltoliikkeen kanssa.

Arvonlisäverokannan nousun vaikutus auton vuokraamisessa

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin vireillä olevan arvonlisäverolain muutoksen tullessa voimaan. Jos ajoneuvon vuokraus maksetaan lakimuutoksen voimaantulon jälkeen, peritään asiakkaalta uusi korkeampi arvonlisävero. Muutos koskee myös ennen lainmuutosta vuokrattua ajoneuvoa, jonka vuokrauslasku tai kuukausierä maksetaan 1.9.2024 tai sen jälkeen. Mahdollisesta vuokrauksen ennakkomaksusta on sovittava erikseen vuokraamon kanssa.

Uutiset ja tiedotteet

|

12.7.2024

Huollon verkkovarauksemme on uudistunut

Kia Sportage

Uutiset ja tiedotteet

|

22.4.2024

LänsiAuto Espoo Suomenojan uusien autojen myynti muuttaa Espoon Hannuksenpeltoon maanantaina 29.4.2024