Auto kevätkuntoon talven jäljiltä

Talven sääolosuhteet voivat asettaa auton kovallekin koetukselle. Kevään saapuessa on tärkeää tarkastella auton kuntoa talven jäljiltä. Säännöllisesti määräaikaishuollettu auto on lähtökohtaisesti turvallinen ja hyvässä kunnossa oleva auto. Keväällä on kuitenkin hyvä itse tarkastella mm. ilmastointia, ajettavuutta ja ohjaustuntumaa sekä tuulilasin kuntoa.

Mitä asioita tulisi huomioida keväällä?

Helpointa on aloittaa auton puhdistuksesta – sisältä ja ulkoa. Talvella maantiesuolat ja muu kaduilla oleva lika kerääntyy auton koriin, alustaan, jarruihin ja pieniin rakoihin, jotka aiheuttavat pidemmän päälle korroosiota eli ruostumista. Myös sisätilat on hyvä puhdistaa ja pinnat pyyhkiä parantaaksesi mukavuutta ja turvallisuutta.

Tuulilasi ja pyyhkijänsulat

Kiviä ja nastoja lentelee varsinkin lopputalvesta paljon tuulilaseihin. Tarkista oma tuulilasisi iskemiltä ja varaa tarvittaessa korjausaika mahdollisimman nopeasti, ennen kuin iskemä alkaa leviämään. Varaa lasinkorjausaika lähimmälle LänsiAuton huoltokorjaamollesi.

Talven aikana suolaisesta ja rapaisesta tienpinnasta tuulilasiin lentävä lika kuluttaa myös pyyhkijänsulat kesäaikaa nopeammin. Tarkkaile sulkien kuntoa ja tarvittaessa vaihdata ne. Vaihto onnistuu kätevästi esimerkiksi määräaikaishuollon yhteydessä. Voit valita pyyhkijänsulkien vaihdon lisäpalveluna nettiajanvarauksesta.

Ilmastointi

Talvella harvoin pidetään ilmastointia kovin kylmällä ilmalla ja yleensä vasta kelien lämmitessä huomataan, että ilmastointi ei puhallakaan enää kylmää. Tarkista siis, että ilmastointi toimii normaalisti. Tarvittaessa ilmastointihuolto onnistuu LänsiAutossa helposti esimerkiksi määräaikasihuollon yhteydessä.

Olisiko aika vaihtaa uudet turvalliset renkaat?

Tarkista kesärenkaiden kunto. Talvirenkaat ovat myös hyvä tarkistaa seuraavaa talvea varten, mutta keväällä jo ennen renkaanvaihtoa on hyvä käydä katsomassa kesärenkaita varastossa ja tarkistaa, että ne ovat vielä hyvässä kunnossa ja turvalliset, ennen kuin niitä aletaan vaihtamaan. Lain mukaan renkaat tulisi vaihtaa uusiin, kun urasyvyyttä on jäljellä 1,6 millimetriä. Tutustu LänsiAuton rengaspalveluihin.

Oletko huomannut muita muutoksia autossasi talven jälkeen?

Ovatko talvirenkaat kuluneet epätasaisesti? Tuntuuko ohjaus vetävän johonkin suuntaan? Havaitsetko auton pyrkivän kääntymään kiihdyttäessä tai jarruttaessa?

Aurauskulmien säätö parantaa ajettavuutta ja oikein säädettynä kuluttaa renkaita tasaisemmin ja vähemmän. Säätö on hyvä tehdä varsinkin, jos huomaat ohjaustuntumassa jotain normaalia poikkeavaa. Jos aurauskulmien säädönkin jälkeen auton ohjaus tuntuu omituiselta tai auto vetelee johonkin suuntaa, on syytä tuoda auto huoltoon. Vika voi piillä esimerkiksi auton jousituksessa, muussa alustan osassa tai jarruissa.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Katso sinua lähimmän toimipisteen yhteystiedot ja ota yhteyttä! Autamme kaikissa huollon asioissa myös chatissä sekä WhatsAppissa arkisin klo 7-18.

Avainlippu

Täysin suomalainen

LänsiAutolle on myönnetty Suomalaisen Työn Liitto ry:n toimesta arvostettu Avainlippu-merkki. Avainlippu-merkki kertoo aidosta kotimaisesta palvelusta sekä työllistävyydestä Suomessa.

Täyden palvelun valtuutettu huoltokorjaamo 9 paikkakunnalla

LänsiAuto huoltaa ja korjaa kaikki autosi viat pienemmistä teknisistä vioista suurimpiin moottoriremontteihin. Pidämme autosi myös määräaikaishuollettuna sekä suoritamme kaikki korikorjaukset 9 eri paikkakunnalla. Toimimme valtuutettuna merkkihuoltona sekä täyden palvelun huoltokorjaamona seuraaville merkeille: BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Toyota, Kia, Opel, Peugeot, Citroën, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Saab ja Chevrolet.

Pyydä yhteydenotto

"*" indicates required fields

Yhteydenottotapa*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kia Sportage

Uutiset ja tiedotteet

|

22.4.2024

LänsiAuto Espoo Suomenojan uusien autojen myynti muuttaa Espoon Hannuksenpeltoon maanantaina 29.4.2024

Uutiset ja tiedotteet

|

17.4.2024

Vinkit ympäristöystävällisempään autoiluun