LänsiAuto är en av Finlands ledande bilhandlare, som säljer cirka 15 000 bilar per år. Företaget är en auktoriserad försäljning och service Partner för 10 olika varumärken: Audi, Citroën, Honda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat och Volkswagen.

Sortiment varierar lokalt: Bolaget har verksamhet på 9 orter i Södra Finland: Esbo, Helsingfors, Tavastehus, Kouvola, Kotka, Lahtis, Villmanstrand, Åbo och Vanda. Vi har dessutom också en service i Kyrkslätt. LänsiAutos verkställande direktör är Tommi Köninki och styrelsens ordförande Sami Laine. Företagets huvudkontor är beläget i Helsingfors bilaffär som också är centralt ansvarig för vår ekonomi-, personal och informationshantering och vår marknadsföringsverksamhet.

LänsiAuto har också fungerat som finansiär för Leasing i årtionden och praktiserat begagnade bilars importering från och med 90-talet. År 2012 köpte LänsiAuto Berner Oy:s bilaffärer från Kouvola och Villmanstrand. Affären i Helsingfors i Hertonäs startades i maj 2014 och då flyttades också huvudkontoret från Vanda till Helsingfors. I september 2014 gjorde LänsiAuto och MetroAuto avtal om att Opel-, Chevrolet- och Saab-tjänster skulle koncentreras till LänsiAuto vid huvudstadsregionen och Åbo från och med 1.10.2014.

Du hittar de representerade märkena från varje ort genom deras egna sidor med dess kontaktinformation: se vänligen ovan. Vi betjänar dig på svenska vid varje ort, så vänligen kontakta oss och be om svenska betjänsten.