Uuden Opel Vivaron ennakkomyynti on alkanut

Uuden Opel Vivaron ennakkomyynti on alkanut

Opelin suosittu pakettiauto Opel Vivaro uudistuu. Kolmannen sukupolven Vivaro on saatavana kolmella eri pituudella, ja sen kantavuus on jopa 1400 kg ja vetopaino jopa 2500 kg. Uuden Vivaron saa myös automaattivaihteisena. Kuljettajan työtä helpottavat lukuisat avustinjärjestelmät ja innovaatiot kuten muun muassa jalanheilautuksella avautuvat handsfree-liukuovet.

Opel on aloittanut uuden Vivaron ennakkomyynnin. Saatavana on kolme eri pituutta (4,60m, 4,95m ja 5,30m) aiemman kahden sijaan. Uutuus on 1,90 m korkea, joten se mahtuu näppärästi muun muassa parkkihalleihin. Lyhyimmässä versiossa eli S-mallissa tavaratilan tilavuus on 4,6 m3. Tila on kasvatettavissa 5,1 m3:n kokoiseksi vakiovarustukseen kuuluvan FlexCargo-järjestelmän ansiosta. FlexCargon erityinen läpimenoluukku mahdollistaa jopa 3,32 m pitkien esineiden kuljettamisen normaalin 2,16 m sijaan. L-mallissa FlexCargo kasvattaa tavaratilan 6,1 m3:stä 6,6 m3:een, ja mukana kulkevat jopa 4,02 metriä pitkät esineet. FlexCargo-järjestelmään kuuluu myös taitettava keski-istuin, joka muuttuu tarvittaessa käteväksi pöydäksi.

Laajaan lisävarustevalikoimaan kuuluvat muun muassa kaistallapitoavustin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, etutörmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja kuolleen kulman varoitin. Pysäköintiä helpottava kamerajärjestelmä tarjoaa 7-tuumaiselle värikosketusnäytölle 180 asteen näkymän auton takaa. Valinnaisvarustelistalla on myös ensimmäistä kertaa Vivaroon saatava heijastusnäyttö, joka heijastaa tuulilasiin kuljettajan näkökenttään tietoa muun muassa nopeudesta ja navigoinnista.

Vivaro-malliston Euro 6d-TEMP-sertifioituun moottorivalikoimaan kuuluvat 1.5-litraiset ja 2.0-litraiset dieselvaihtoehdot. Pienemmän voimanlähteen saa 100-hevosvoimaisena ja Suomen markkinoilla suosikiksi odotetun 2.0-litraisen version 122-, 150- ja 177-hevosvoimaisena, joista viimeksi mainitun yhteydessä on kovasti odotettu kahdeksanportainen automaattivaihteisto.

Uuden Vivaron hinnat alkavat 27 742 eurosta. Mallisto laajenee jo vuonna 2020 täyssähköisellä versiolla, joka aloittaa Opelin pakettiautomalliston sähköistymisen.