Täyssähköinen Opel Corsa-e on julkistettu

Täyssähköinen Opel Corsa-e on julkistettu

Opel on luvannut, että vuoteen 2024 mennessä merkin kaikissa mallistoissa on tarjolla myös sähköistetty vaihtoehto. Tämän strategian ensimmäiset tulokkaat, täyssähköinen Corsa-e ja Opelin kaikkein aikojen ensimmäinen ladattava hybridi Grandland X Hybrid4, julkistettiin kesäkuun alussa Rüsselsheimissa. Vuonna 2020 esitellään myös Vivaron ja Mokka X:n seuraajan täyssähköiset versiot.

Vuonna 1982 markkinoille tullutta Corsaa on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 13,6 miljoonaa kappaletta. Nyt julkistetun kuudennen sukupolven valikoimaan kuuluu täyssähkömalli Corsa-e, jonka toimintamatka on 330 km (WLTP, alustavien mittausten mukaan). Uutuudessa on myös kovasti kiitellyt IntelliLux LED® Matrix -valot – ensimmäistä kertaa pienten autojen segmentissä.

Ketterä ja nopeasti reagoiva

Viisipaikkaisen täyssähkö-Corsan 50 kW:n akulla on kahdeksan vuoden takuu ja akun voi ladata pikalatauspisteessä 80 prosenttiin 30 minuutissa. Varaustilan voi tarkistaa kätevästi "MyOpel"-sovelluksen avulla, ja näin ollen optimoida muun muassa latausajankohtaa ja kustannuksia. 

Ajotiloja on kolme – normaali, Eco ja Sport. Sport-ajotilassa Corsa-e vastaa kaasuun herkemmin. Eco-tila puolestaan pidentää toimintamatkaa ajomukavuudesta tinkimättä. 136-hevosvoimaisen moottorin ja 260 Nm:n välittömän väännön ansiosta Corsa-e on ketterä ja nopeasti reagoiva. Corsa-e kiihtyy nollasta 50km/h nopeuteen vain 2,8 sekunnissa ja nollasta 100 km/h nopeuteen 8,1 sekunnissa. 

Dynaamisesti muotoiltu Corsa-e on 4,06 m pitkä ja ketterä, viisipaikkainen perheauto. Auton matala painopiste tekee käsiteltävyydestä helpompaa ja hauskempaa. Sisätilat ovat nykyaikaiset ja mittaristot täysin digitaaliset. Halutessaan Corsa-e:hen voi valita nahkaistuimet.

IntelliLux LED® Matrix -valot - ensimmäistä kertaa pienten autojen segmentissä

Corsa-e:ssä on useita teknologioita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka kuuluvat yleensä suurempien kokoluokkien autoihin. Opel esittelee IntelliLux LED Matrix -valot ns. pienten autojen segmentissä ensimmäistä kertaa. Uusimman sukupolven korkearesoluutiokameran kontrolloimat kahdeksan LED-elementtiä sopeuttavat jatkuvasti valoja vallitsevien olosuhteiden ja ympäristön mukaan. Uusi etukamera lukee liikennemerkkien lisäksi myös LED-kylttejä. Kulloinkin vallitseva nopeusrajoitus on nähtävissä kuljettajan näytöllä. Tutkaan perustuva mukautuva vakionopeudensäädin esitellään Corsassa ensimmäistä kertaa. Myös katvealueenvaroitin ja erilaiset pysäköintiavustimet kuuluvat uuden Corsan varustevalikoimaan.

Corsassa on 7-tuumainen värikosketusnäyttö Multimedia Navi -järjestelmällä tai 10-tuumainen näyttö Mutlimedia Navi Pro -järjestelmällä sekä Opel Connect -telematiikkapalvelu. Live Navigation -toiminto kertoo reaaliaikaista tietoa liikenteestä. Lisäksi autolla on suora yhteys tiepalveluun ja hätäpuhelumahdollisuus.