Nissan LEAF - maailman myydyin täyssähköauto

Nissan LEAF - maailman myydyin täyssähköauto

Nissan LEAF on jo pitkään ollut Euroopan ja itse asiassa koko maailman myydyin täyssähköauto - maailmassa on jo nelisensataatuhatta LEAF-autoilijaa. Viime vuonna merkittävästi uudistuneen LEAFin toimintamatka on nyt entistä tehokkaammalla 62 kWh:n akulla peräti 385 kilometriä (WLTP).

Nissan Intelligent Mobility -vision lippulaivamalli Nissan LEAF tarjoaa entistä enemmän tehoa ja pidemmän toimintamatkan sekä huipputason turvallisuusteknologiaa. Maailman edistyneimmässä massamarkkinoille suunnatussa sähköautossa on paljon nerokasta teknologiaa, kuten ProPILOT, älykäs kuljettajan avustusjärjestelmä, joka parantaa ajoturvallisuutta ja -mukavuutta. Se käyttää auton ohjausta, jarrutusta ja kaasua avustaakseen kuljettajaa yhden kaistan sisällä ajossa, ruuhka-ajossa sekä moottoritieajossa. Kun liikenne matelee ruuhkassa, ProPILOT ohjaa uuden LEAFin hidastamaan vauhtia ja pysähtymään automaattisesti mikäli liikennevirta seisahtuu. Nissan LEAF myös lähtee uudestaan liikkeelle seuraten edessä olevaa autoa kun liikenne alkaa taas soljua. Lisäksi siihen kuuluu ProPILOT Park -järjestelmä, joka pysäköi auton automaattisesti.

Erityinen ePedal-teknologia mullistaa ajamisen, sillä se mahdollistaa liikkeellelähdön, kiihdyttämisen, hidastamisen ja pysähtymisen pelkkää kaasupoljinta käyttämällä. Kun poljin vapautetaan, regeneratiiviset jarrut ja kitkajarrut pysäyttävät auton vaiheittain kokonaan. Jarrutusenergia otetaan samalla talteen ja sitä käytetään akun lataamiseen. Auto pysyy paikallaan myös jyrkässä ylä- tai alamäessä, kunnes kaasupoljinta painetaan uudelleen. Tämä tekee ajamisesta stressittömämpää.

Nissan LEAF on myös liikkuva energiajärjestelmä, joka voi ainutlaatuisen kaksisuuntaisen latausteknologian ansiosta syöttää sähköenergiaa takaisin koti- tai toimistokäyttöön. Nissanin innovatiivisen Vehicle to Grid -teknologian ansiosta Nissan LEAF voi jopa parantaa paikallisen sähköverkon vakautta palauttamalla ylimääräisen akkuenergian takaisin verkkoon.